Byta

Zweedse meubels voor een uniek en sfeervol huis.

Bent u opzoek naar meubelen die uw huis een unieke uitstraling geeft?
Maar wat maakt het verschil nu met Zweedse meubels?
We hebben echte kenners en liefhebbers voor de Zweedse meubels maar elke dag komen er nieuwkomers bij die graag hun interieur willen verrijken met de Zweedse stijl!

Antieke Zweedse meubels en gebruiksvoorwerpen zijn onmisbaar in de huidige woontrends. De schoonheid van deze meubelen en woonaccessoires ligt verborgen in de eenvoud van de ontwerpen. Ze vallen op door het veelal tijdloze, minimalistische karakter. Het Zweedse boerenantiek kent weinig opsmuk en poespas. De Zweden noemen dit Allmoge. Minder is meer.

Zweedse meubels authentiek design

Karin Larsson de echtgenote van de Zweedse kunstschilder Carl Larsson, was een zeer bekend ontwerpster van textiel en meubelstukken, zij introduceerde  de kleur oranje genoemd: Karin Oranje. Karin was en is nog altijd een inspiratiebron voor vele meubelontwerpers wereldwijd. Ikea is ook 1 van de vele. Ikea bezoekt nog ieder jaar het woonhuis in Sundborn met een team van ontwerpers om nieuwe (oude) producten te ontwikkelen waardoor u kan zien dat later de producten in vele varianten terug te vinden zijn in verschillende woningen. Naast dit kleurenpalet is wit in het oude verleden en ook later zeer populair. De oude Zweedse verven waren lijnolie of kalkverven, meestal met een mat uiterlijk. Op vele antieke Zweedse keukenmeubels tref je nog vele resten van deze kleuren aan. Veelvuldig werden de exemplaren overgeschilderd of weer blank gemaakt. Dit geeft de meubels hun karakter en vaak een mooi patina.

De meubelen in vele varianten.

Onze selectie varieert van prachtige oude kasten tot antieke stoelen, schommelstoelen, tonnetjes en karntonnen, authentieke voederbakken, kisten en vele andere producten. Met de aanschaf van deze producten draag je bij aan een duurzame wereld door het hergebruik van het product, en creëer je tegelijk veel sfeer in huis. Het zijn erfstukken van een cultuur met een rijke geschiedenis, waardoor elk product beleving met zich mee brengt. Ze doen denken aan het weidse Zweedse landschap vol rust en ruimte dankzij haar mooie meren en bossen. Het goede leven op het platteland. De voorlopers van Scandinavisch design.

Wij kiezen er meestal voor om de Zweedse meubels in de originele staat te laten.
Iedereen kan er dan mee doen wat hij of zij zelf wil!

Bij Websa bieden we de volgende Zweedse meubels:  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »