Wierook

Wierook zorgt voor een heerlijke aangename geur in uw huis. Wierook is een mengsel van aromatische organische stoffen, die bij het aansteken een heerlijke geur verspreiden. Wierook kan worden gemaakt uit verschillende geurende ingrediënten. Voorbeelden hiervan zijn dennenhars, rozenblaadjes of schors van de berk. Er kunnen ook etherische oliën worden toegevoegd.

Wierook stokjes

Wierook stokjes zijn houten stokjes waar een brandbaar wierook mengsel omheen is gerold. Het wierook mengsel bestaat uit geurende stoffen, bindmiddel en stoffen om de verbranding te bevorderen. De geurende stoffen in een wierook mengsel kan bestaan uit gemalen harsen, etherische oliën en andere geurende stoffen. De wierookstokjes worden aan de bovenkant aangestoken en kunnen afhankelijk van de grootte 10 tot 45 minuten branden.

 

Geschiedenis van de Wierook

Wierook werd al sinds 1700 voor christus gebruikt voor waarschijnlijk reukoffers. Een reukoffer had als doel om de goden gunstig te stemmen. De geur en het gebed stijgen met de rook omhoog. Wierook wordt al lange tijd gebruikt in kerken in Europa

Sinds de jaren 60 groeide de belangstelling voor oosterse culturen. In veel landen zoals China, India, Tibet en Japan wordt veel wierook gebruikt. In deze landen is wierook net zo normaal, als bij ons bloemen in huis of het gebruik van zeep of parfum.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    I.v.m. de vakantie zijn we telefonisch niet bereikbaar. - Bestellen blijft natuurlijk wel mogelijk Verbergen