BYTA (Zweeds antiek)

Bent u opzoek naar meubelen die uw huis een unieke uitstraling geven? Dan zijn de BYTA producten geschikt voor u. We hebben echte kenners en liefhebbers voor de Zweedse meubelen, die graag hun interieur willen verrijken met de Zweedse stijl! De schoonheid van deze meubelen en woonaccessoires ligt verborgen in de eenvoud van de ontwerpen. Ze vallen op door het veelal tijdloze, minimalistische karakter. Het Zweedse boerenantiek kent weinig opsmuk en poespas. De Zweden noemen dit Allmoge. Minder is meer.

Zweedse meubelen, authentiek design.

Karin Larsson de echtgenote van de Zweedse kunstschilder Carl Larsson, was een zeer bekend ontwerpster van textiel en meubelstukken, zij introduceerde de kleur oranje genoemd: Karin Oranje. Karin is nog altijd een inspiratiebron voor vele meubelontwerpers wereldwijd, waaronder ook Ikea. Ikea bezoekt nog ieder jaar het woonhuis in Sundborn met een team van ontwerpers om nieuwe producten te ontwikkelen. Naast dit kleurenpalet is wit in het verleden en ook later zeer populair. De oude Zweedse verven waren gemaakt van lijnolie of kalkverven, meestal met een mat uiterlijk. Op vele antieke Zweedse keuken meubels treft u nog resten van deze kleuren aan. Veelvuldig werden de exemplaren overgeschilderd of weer blank gemaakt. Dit geeft de meubels hun karakter.

De BYTA meubelen in vele varianten.

Onze selectie varieert van prachtige oude kasten tot antieke stoelen, schommelstoelen, tonnetjes, authentieke voederbakken, kisten en vele andere producten. Met de aanschaf van deze producten draag u bij aan een duurzame wereld door het hergebruik van het product, en creëert u tegelijk veel sfeer in huis. Het zijn erfstukken van een cultuur met een rijke geschiedenis, waardoor elk product beleving met zich mee brengt. Ze doen denken aan het weidse Zweedse landschap vol rust en ruimte dankzij haar mooie meren en bossen. Het goede leven op het platteland. De voorlopers van Scandinavisch design.

Wij kiezen er meestal voor om de Zweedse meubels in de originele staat te laten.
Iedereen kan er dan mee doen wat hij of zij zelf wil!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »