Sportballen

Sportballen zijn goed voor het verbeteren van onder andere de zithouding. Veel mensen krijgen tegenwoordig vanwege een slechte zithouding last van lichamelijke problemen. Door het regelmatig doen van een aantal kleine oefeningen op de zitbal kunt u uw balans, coördinatie en lichaamskracht verbeteren. De werking van alle sportballen zijn gelijk. Het enige functionele waar u aan moet denken is het formaat van de zitbal. Daarnaast is natuurlijk het design van de zitbal erg belangrijk, doordat alle sportballen die we bij websa aanbieden een uniek design hebben hoeft u na het gebruik de zitbal niet te verstoppen. Door het unieke design wordt de zitbal deel van de inrichting. Hierdoor wordt het zeer laagdrempelig om de zitbal te pakken voor een paar oefeningen. Een sportbal die op zolder ligt blijft daar na een tijdje vaak liggen.

Welke oefeningen kan ik doen op de sportballen?

• Zitten - Dit klinkt waarschijnlijk als de meest eenvoudige oefening. Echter is het zitten op een sportbal goed voor het lichaam. Door de natuurlijke houding die u aanneemt als u zit krijgt het lichaam een goede doorbloeding. Hierdoor neemt onder andere de concentratie toe.
• Voeten van de grond – probeer zo lang mogelijk op de sportbal te zitten zonder dat uw voeten de vloer raken. Als u dit wat vaker doet zult u merken dat uw balans verbeterd. Deze houding is ook goed voor uw buikspieren en uw onderrug.

 

Welke formaten sportballen zijn er en welke moet ik hebben?

Er zijn 3 verschillende maten sportballen:
• 55 cm = tot 155 cm lichaamslengte
• 65 cm = 155 cm - 175 cm lichaamslengte
• 75 cm = 175 cm - 195 cm lichaamslengte
Wij adviseren de VLUV 65cm voor gebruik van een standaardhoogte bureau (ca. 68-72cm).

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    I.v.m. de vakantie zijn we telefonisch niet bereikbaar. - Bestellen blijft natuurlijk wel mogelijk Verbergen