Hoe hang je een hangmat op?

U kunt uw hangmat op verschillende manieren ophangen. U kunt uw hangmat ophangen ioom, aan een muur, in een standaard, op het balkon en binnen in huis. Hier zijn verschillende ophang en bevestigingssets voor verkrijgbaar op websa. U moet natuurlijk wel in verband met uw eigen veiligheid goed controleren of hetgene waar u uw hangmat aan op wilt hangen ook sterk genoeg is hiervoor! Op deze pagina geven wij tips over hoe u uw hangmat kunt ophangen op verschillende manieren. 

Hangmat ophangen in huis

Hoe hang je een hangmat op in huis? Het is vaak niet zulk lekker weer in Nederland. Houdt u toch van het gehele jaar in een hangmat liggen? Dan is binnen een hangmat ophangen ook een idee! Zo kunt u het gehele jaar genieten van uw hangmat. Ook geeft dit vaak nog een leuke sfeer in de kamer waar deze hangt.  U kunt de hangmat in huis tussen twee muren bevestigen, aan een balk of plafond. Hier hebben wij verschillende sets voor. U kunt deze bekijken op de Ophangsysteem pagina. 

Hangmat ophangen aan een muur

Muren zijn ideaal om een hangmat tussen te hangen. Dit omdat muren vrijwel altijd sterk zijn en dus betrouwbaar om een hangmat tussen te hangen. Als het ophangsysteem goed bevestigd is zult u ook aangenaam liggen en optimaal kunt genieten! Maar het is wel belangrijk om dit van te voren goed te controleren! 
Zorg ervoor dat u altijd goede pluggen gebruikt bij het installeren van de bevestigingsset. Ook moeten de schroeven er goed en ver genoeg inzitten. U kunt onze bevestigingssets bekijken op de Ophangsysteem pagina.

Hangmat ophangen aan een boom

Ben u vaak buiten of op reis en houdt u ervan om lekker buiten tussen twee bomen te hangen met uw hangmat? Dan is dit vaak ook mogelijk. Het fijne aan een hangmat tussen twee bomen is dat u natuurlijke schaduw heeft. U moet er wel voor zorgen dat de boom dik genoeg is om het gewicht te dragen. Ook is het belangrijk voorzichtig te zijn met de natuur. Als u tussen twee bomen wilt hangen zorg er dan altijd voor dat u de bevestiging bevestigd boven een tak zodat de hangmat niet zomaar naar beneden zakt! Bij het hangen tussen twee bomen kunt u dit doen met touwen of de bevestingssets voor bomen. Deze kunt u vinden op de Ophangsysteem pagina.

Hangmat ophangen op het balkon

Wanneer u geen tuin heeft maar wel een balkon kunt u ook uw hangmat bevestigen aan het balkon. Als uw balkon lang genoeg is kunt u deze ophangen op een hoogte van ongeveer 180 cm. Zo kunt u heerlijk genieten van uw hangmat.
Wanneer uw balkon kleiner is, kunt u ook beslissen de hangmat aan het plafond te bevestigen. Daardoor hangt de hangmat wel hoger dan normaal. Maar het is dus wel mogelijk om zelfs op een klein balkon een hangmat te hangen. U kunt hiervoor kijken op de Ophangsysteem pagina.

Hoe hang je een hangmat op in een standaard

Heeft u wel een tuin maar geen bomen of muren waar u een hangmat aan kunt hangen? Dan is er altijd nog de optie om de hangmat in een standaard op te hangen. Ook is een standaard handig als u de hangmat steeds ergens anders wilt zetten om in de zon te blijven of de schaduw. Ook als u een mooie hangmatstandaard heeft, kan dit een hele mooie toevoeging zijn aan uw tuin. Op onze hangmatstandaard pagina kunt u de hangmatstandaards vinden die wij hebben.

De ideale afstand tussen twee ophangpunten van een hangmat

De ideale afstand tussen twee ophangpunten verschilt per hangmat en of deze een spreidstok heeft of niet. 
Als u een hangmat met spreidstok heeft kunt u deze het beste zo strak mogelijk ophangen voor maximaal comfort. Zorg er altijd voor dat u geen hangmat koopt met spreidstok waarvan de totale lengte langer is dan de lengte tussen twee ophangpunten. Dit verminderd het comfort! Als u een hangmat heeft zonder spreidstok, kunt u deze het beste ophangen op 1,80 meter. Wanneer u een bevestigingsset gebruikt, zorg er dan dus voor dat deze hoger hangen zodat de uiteinden van de hangmat op ooghoogte blijven. Op de onderstaande afbeelding kunt u de afstanden zien van een hangmat en de ophangpunten. Als u een bevestigingsset gebruikt dan kunt u het best de onderstaande afmetingen aanhouden.

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    I.v.m. de vakantie zijn we telefonisch niet bereikbaar. - Bestellen blijft natuurlijk wel mogelijk Verbergen