Hanglampen

Hanglampen zijn vaak het meest sfeerbepalende onderdeel in een interieur. Of u nu kiest voor een kleine subtiele hanglamp of een echte eye-catcher? Dat bepaalt u uiteraard helemaal zelf! Websa heeft een zeer uitgebreid assortiment hanglampen. Houdt u van natuurlijke materialen dan passen wellicht de lampen van Ay Illuminate het beste bij u! Of houdt u juist van abstracte vormen, dan gaat u voorkeur wellicht uit naar de lampen van Dennis Parren of Dyberg Larsen.

Voordelen van hanglampen

De voordelen van een hanglamp zijn voor de hand liggend. Hanglampen nemen weinig tot geen ruimte in beslag en zorgen vaak juist voor een sfeervolle vulling van vaak loze ruimten. Daarnaast zijn ze natuurlijk functioneel en kunnen in sommige gevallen echte eyecatchers zijn binnen een interieur. Verder zijn hanglampen sfeerbepalend door het licht wat ze afgeven, denk daarom goed na welke lampsterkte u gebruikt of maak gebruik van een dimmer zodat deze instelbaar is.

 

Waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste hanglampen

Vanzelfsprekend moet de lamp bij uw interieur passen, denk hierbij aan de vorm van de lamp en het materiaal. Daarnaast is ook de maat erg belangrijk! Moet u bijvoorbeeld een grote ruimte verlichten met hoge plafonds, dan kunt u beter voor een grote lamp gaan en is het van belang dat u de hoogte van de lamp kunt instellen. Voor kleinere kamers raden wij dan ook aan om voor een wat kleinere lamp te gaan en goed op te letten of de hoogte van de lamp instelbaar is, er is niks vervelender dan een lamp die veel te laag hangt en de ruimte niet voldoende verlicht, of juist te hoog en de sfeer in een ruimte verprutst.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »